همراه داشتن وسایل ضروری و کاربردی، نقش کلیدی در تسهیل روند اجرای مناسک حج و حفظ سلامت و راحتی زائران دارد بر همین اساس انتخاب درست اقلام مورد نیاز میتواند زائر را از بسیاری از مشکلات احتمالی در طول سفر، مصون نگه دارد.
تسنیم: حج تمتع، یکی از مهمترین و باشکوهترین مناسک عبادی در دین اسلام است که هر ساله میلیونها مسلمان از سراسر جهان برای انجام آن راهی سرزمین وحی میشوند، این سفر معنوی، فرصتی است برای تطهیر روح، تقویت ایمان و بازگشت به فطرت پاک انسانی اما از آنجا که این مراسم در مدتزمان مشخص و در شرایط خاص آبوهوایی و محیطی انجام میشود، آمادگی کامل جسمی و ذهنی زائران اهمیت بسیاری دارد.
در این بین، همراه داشتن وسایل ضروری و کاربردی، نقش کلیدی در تسهیل روند اجرای مناسک حج و حفظ سلامت و راحتی زائران دارد. انتخاب درست اقلام مورد نیاز میتواند زائر را از بسیاری از مشکلات احتمالی در طول سفر، خصوصاً در شرایط آبوهوایی گرم، جمعیت بالا و تحرک زیاد، مصون نگه دارد. در ادامه این خبر، فهرستی از مهمترین وسایل مورد نیاز برای زائران حج تمتع ارائه میشود تا با آمادگی بیشتر، سفری معنوی، ایمن و بیدغدغه را تجربه کنند.
زائران حج تمتع قبل از تشرف به سرزمین وحی، در کنار آشنایی با قوانین عربستان، باید اطلاعاتی نسبت به همراه داشتن برخی از وسایل موردنیاز برای حضور بیش از یک ماه در این کشور داشته باشند.
زائران ایرانی در مدت حضور در عربستان باید وسایلی داشته باشند که بد نیست فهرست آنها را یادداشت کنند.
1. پتوی مسافرتی یا ملحفه
2. قمقمه آب
3. گوشی تلفن همراه و شارژر به همراه دوشاخه برق به پریز سه راه
4. کلاه معمولی یا آفتابگیر و چتر
5. مسوک و خمیردندان و مایع دستشویی بدون بو
6. دمپایی روباز پلاستیکی
7. کتانی یا کفش راحتی
8. حوله و لباس احرام
9. کمربند احرام
10. کیسه سنگ ریزه
11. تسبیح هفت عددی برای طواف
12. قیچی کوچک تاشو و ناخنگیر
13. ماشین اصلاح یا ژیلت
14. نخ، سوزن و سنجاق
15. گیره لباس و طناب
16. ماسک بدون دوخت (پرسی)
17. دستمال مرطوب
18. سوابق پزشکی
19. داروها همراه با نسخه انگلیسی (برای مصرف 45 روز)
20. سجاده
21. لیف و سایر وسایل حمام
22. لیوان
23. گذرنامه و کارت شناسایی
24. خودکار و دفترچه یادداشت
25. کیف دوشی
26. مقداری آجیل و خشکبار
27. لباس خنک و راحت به تعداد کافی
28. جوراب سفید
29. کرمهای ضروری یا ضدآفتاب
30. عینک اضافه و بند عینک
طبق سهمیه تعیین شده از سوی عربستان، امسال 85 هزار زائر ایرانی در قالب 598 کاروان به سرزمین وحی اعزام می شوند که از این تعداد، 60 درصد زائران مدینه قبل و 40 درصد مدینه بعد خواهند بود.
اعزام زائران از 8 ذیالقعده (15 اردیبهشت) آغاز خواهد شد و مرحله رفت تا 10 خرداد ادامه دارد، 10 تیرماه (5 محرم) نیز آخرین پرواز برگشتی از کشور عربستان به ایران خواهد بود.